Zavera visokog obrazovanja

Biblijski filmovi facebook

Opis filma:

Kroz celu osnovnu školu deci se govori da je za uspeh u životu neophodno da budu dobri đaci, kako bi upisali željenu srednju školu i kasnije fakultet. Deci se govori da treba da imaju što bolje ocene kako bi upisala što bolji fakultet. Kada upišu i završe dobar fakultet, moći će da nađu dobro plaćen posao, a kad se zaposle, moći će da kupe bilo koja kola i kuću i da zasnuju porodicu.

Većina stanovnika razvijenog sveta, a i na našim prostorima je tako, danas ima očekivanja da će ekonomsku sigurnost postići samo na osnovu toga što imaju fakultetsku diplomu. Svrha osnovne škole je da pripremi đake za srednju školu. Svrha srednje škole ja da pripremi đake za fakultet.

Deci se govori da će, ako ne upišu fakultet, završiti u slepoj ulici, bez šansi da izgrade uspešnu karijeru. Da bi mogle da školuju decu na „najboljim“ fakultetima, mnoge porodice moraju da štede novac po nekoliko godina, a veoma česti su slučajevi uzimanja kredita. Na kraju, posle nekoliko godina „studiranja“ uglavnom beskorisnih informacija koje studenta ne osposobljavaju ni za kakav samostalni rad, umesto očekivanog finansijskog dobitka, najčešće dolaze rate za otplatu kredita i žal za izgubljenim vremenom.

Jedini koji ostvaruju finansijsku dobit od studiranja su fakulteti, profesori i izdavači knjiga.

Film Zavera visokog školstva (College Conspiracy) pokazuje kako pomenuti školski sistem funkcioniše u SAD, ali matrica je ista u svim razvijenim zemljama, kao i onima koje teže da se nađu u njihovom društvu.  • zavera-visokog-obrazovanja

    Ocenite film:

    1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice
    Ocenjen: 4,62 od 5 (13 glasača)

    Loading...