Praštanje Amiša

Biblijski filmovi facebook

Opis filma:

Amiške porodice žive po pravilima svoje vjere, pobožno i skromno. Bave se poljoprivredom i stočarstvom, idu u crkvu, ne koriste se tekovinama civilizacije kao što su telefon ili automobil, sami proizvode hranu, većinom i odeću. Kupuje se samo ono što sami ne mogu proizvesti. Nemaju puno kontakata sa "spoljnim" svetom.

Jedan od ljudi van njihovog društva koji dolazi svaki dan jeste Čarli Roberts, koji dolazi sa hladnjačom po mleko koje Amiši prodaju. Čarli je miran čovek kojega uvek rado dočekaju. Oženjen je, ima suprugu Ejmi, i dvoje dece, ali nikad nije preboleo smrt prve ćerke, koja je umrla deset godina ranije, na dan kad se rodila. Niko ne zna šta Čarli sprema i niko ne sluti tragediju koja će se dogoditi 7. oktobra 2006. godine. Opremljen puškom, to je jutro Čarli Roberts ušao u Amišku školu, dečake poslao van, a zatim pucao po devojčicama. Ubio je pet, a teško ranio još pet. Na kraju je ubio i sebe. Novinari su brzo stigli na mesto događaja.

Robertsova supruga je bila šokirana kada je u vestima prepoznala kamionet svoga muža i nije verovala svojim očima. Zanimanje novinara ubrzo je poraslo na vest o zločinu kad je grupa uglednih Amiša došla na vrata Ejmi Roberts da joj iskažu saučešće i izraze oprost njoj, njenoj porodici, čak i njenom pokojnom mužu, iako je ubica njihove dece.

Samo jedna iz amiške zajednice, mlada žena Ida Graber, čija je ćerka među ubijenima, ne može oprostiti ni ubici ni pripadnicima svoje zajednice što mogu tako lako oprostiti.  • prastanja-amisa

    Ocenite film:

    1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice
    Ocenjen: 4,77 od 5 (97 glasača)

    Loading...