Nezapaljiv

Biblijski filmovi facebook

Opis filma:

Kaleb Holt radi kao profesionalni vatrogasac i čvrsto se drži osnovnog pravila vatrogasaca: “nikad ne ostavljaj svog partnera, posebno ne usred vatre”. Međutim, Kalebova situacija kod kuće je potpuno druga priča - njegov sedmogodišnji brak sa Ketrin je pred raspadom, a situacija svakim susretom izgleda sve gora.

Ovaj film prikazuje koliko je teško vratiti međusobno poverenje i zajedništvo jednom kada se brak počne urušavati. Ko god je pokušao pomoći u takvoj situaciji sigurno se osetio kao neutemeljeni optimista. Dubina greha i međusobnih povreda je daleko veća nego što se to može videti na socijalno dostupnoj površini - što mi kao prijatelji i poznanici imamo prilike videti.

Film bez ulepšavanja prikazuje svu težinu povratka na pravi put, i kako je; koliko god jako motivisana, ljudska snaga brzo potrošna. Truditi se bez vidljivog napretka je neprijatelj svakog nastojanja i ubrzano dovodi do same biti pitanja - zašto se uopšte trudimo?

Naći razlog za istrajnost može samo iracionalna sila, nevidljiva, a opet toliko jako manifestovana u našem svemiru - bezuslovna Hristova ljubav nadilazi sve prepreke, i za razliku od toliko drugih ljudskih nastojanja, donosi promenu na daleko bolje. Ako zaista nešto hoćemo napraviti, moramo se osloniti na izvor svega dobroga.  • nezapaljiv

    Ocenite film:

    1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice
    Ocenjen: 4,83 od 5 (183 glasača)

    Loading...