Ben Hur (prvi deo)

Biblijski filmovi facebook

Opis filma:

Juda Ben-Hur je imućni Jevrejin i plemenit čovek iz Jerusalima, za vreme rimske imperije u 1. veku. Broj rimskih legija se povećavao u Jerusalimu i tada je grad došao stari Judin prijatelj Mesala, koji je bio u Rimu dugo godina i koji je u međuvremenu postao vojni zapovednik.

Obojica su srećni što se sreću nakon toliko godina, ali zaključuju da imaju različita mišljenja o rimskom carstvu. Juda želi da Rimljani odu iz Judeje, dok Mesala misli da rimljani treba da vladaju Judejom kao i do sada. Tokom parade za doček guvernera, sa Judine kuće je otpao deo starog krova i zamalo ubio važnog gosta. Iako je Mesala znao da je u pitanju nesrećni slučaj, on je okrivio Judu, zajedno sa majkom i sestrom za pokušaj ubistva. Judu su poslali u roblje, a njegovu majku i sestru u zatvor. Juda se ne može začuditi koliko je Rim pokvario Mesalu i on se zaklinje na osvetu. Kada je putovao po Judeji kao rob, sreo je Hrista koji mu je dao vode.

Nakon nekoliko godina dospeva na ratni brod Kvinta Arija koji je dobio zadatak da uništi makedonske gusare. Kada je u toku bitke brod potonuo, on je spasio Arija. Začuđen njegovim ponašanjem, Arije ga je proglasio svojim sinom. Tako je ponovo postao bogat i moćan, te se vraća u Jerusalim, izaziva Mesalu na trku dvokolicama i pobeđuje. Mesala biva teško ranjen i na samrti mu govori da su mu majka i sestra obolele od gube. Juda odlazi u dolinu gde gubavci žive i nalazi majku i sestru. Nakon toga svedoci su razapinjanja Hrista na krst i tada se desilo čudo, njegova majka i sestra su ozdravile.  • ben-hur

    Ocenite film:

    1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice
    Ocenjen: 4,56 od 5 (88 glasača)

    Loading...